Uitgelicht: Koowheel D3M

  • Geplaatst op
  • Door Voltaboards
Uitgelicht: Koowheel D3M

In deze blog gaan we dieper in op de specificaties van de Koowheel D3M. Wat maakt dit elektrisch skateboard nou zo bijzonder?

De Koowheel D3M is een elektrisch skateboard van het merk Koowheel. Koowheel is al jarenlang gespecialiseerd in het produceren van elektronica. Het bedrijf heeft een elektrisch skateboard ontwikkelt welke de modelnaam D3M draagt. Hieronder worden de specificaties van de motoren, accu, het deck, wielen, led indicators en afstandsbediening uitvoering besproken.

 

 

Motoren

Koowheel heeft in de nieuwste generatie de kracht van de motoren geüpgraded van 250 watt per stuk naar 350 watt per stuk. Door deze upgrade leveren deze Hub motoren nu in totaal 700 watt aan kracht in plaats van 500 watt. Deze krachtige motoren zorgen ervoor dat je snel kunt optrekken en soepel kunt afremmen. De Hub motoren beschikken over een electronic regenerative braking system. Dit betekend dat de energie die vrijkomt tijdens het remmen wordt opgeslagen in de accu. Door de toepassing van dit slimme systeem kun je extra veel kilometers rijden. Met de kracht van 700 watt aan Hub motoren wordt iedere rit op het elektrisch skateboard een avontuur. De Koowheel D3M haalt een topsnelheid van 35 kilometer per uur en dit is in snelheid verstelbaar door de handige afstandsbediening. De Hub motoren zijn verwerkt in de wielen van het board waardoor je van de buitenkant haast niet ziet dat het om een elektrisch skateboard gaat.

 

 

Accu

De Koowheel D3M beschikt over een Samsung lithium-ion accu van 36V met 5500mAh. Koowheel heeft de capaciteit van de accu geüpgraded van 4300mAh naar 5500mAh. Dit betekent dat je extra kilometers kunt cruisen op een volle accu. De actieradius op een volle accu is tot 15 kilometer en is afhankelijk van verschillende factoren zoals het gewicht van de rijder, ondergrond, helling, temperatuur en rijstijl. Dit zorgt ervoor dat de actieradius iedere rit zal verschillen en ook bij iedere persoon anders zal zijn. Deze actieradius is door ons zelf getest met een GPS-tracker en geeft dus een realistisch beeld. Koowheel zelf geeft een actieradius van 40 kilometer maar dat is getest zonder dat er iemand op het board staat en dat geeft geen realistisch beeld. De Samsung lithium-ion accu is uitneembaar waardoor je de actieradius kunt vergroten met het plaatsen van een extra accu. Wanneer de accu leeg is en je geen extra accu bij je hebt kun je het elektrisch skateboard gebruiken als een normaal skateboard door het aan te duwen met je voet. Een elektrisch skateboard met een Hub motor is het enige systeem wat ook gebruikt kan worden als normaal skateboard.

 

 

Deck

Het deck van de Koowheel D3M is gemaakt van 7 lagen Canadees esdoorn hout. Dit zorgt ervoor dat het deck flexibel is en niet zomaar breekt. De stijfheid van het deck is geheel naar eigen smaak af te stellen door het verstellen van de trucks. De afmetingen van het deck zijn 92cm x 24cm x 13cm (Lengte x Breedte x Hoogte). Het complete board heeft een gewicht van 7,3KG en dit maakt het gemakkelijk om het board op te tillen of mee te nemen.

 

 

Wielen

De Koowheel D3M beschikt over 90MM wielen met een hardheid van 85A. Door de 90MM wielen ligt het board stabiel op de weg en heb je geen last van oneffenheden in de weg. De hardheid van de wielen zorgt ervoor dat je goed en soepel bochten kunt maken. Hierdoor is het board ideaal om te carven.

 

 

Led indicators

In het deck van de Koowheel D3M zitten led indicators verwerkt welke aangeven hoeveel accucapaciteit je nog over hebt. Er zitten 4 led bolletjes in welke ieder voor 25% accucapaciteit staan. 4 bolletjes: 100%, 3 bolletjes: 75%, 2 bolletjes 50%, 1 bolletje 25%. Hierdoor weet je precies wanneer het board bijna leeg is en hoeveel je nog ongeveer kunt rijden.

 

 

Afstandsbediening

Met de draadloze afstandsbediening regel je de snelheid en het remmen tijdens het rijden op de Koowheel D3M. De afstandsbediening zet je aan door de schuifknop aan de linkerkant naar omhoog te schuiven en zet je uit door de schuifknop naar beneden te schuiven. Door de joystick naar voren te bewegen geef je gas naar voren en wanneer je de joystick naar achteren beweegt rem je af. Daarnaast is het ook mogelijk om achteruit te rijden, hiervoor druk je 1 keer op de ronde knop op de afstandsbediening. Hierna gaat er een rood lampje branden waardoor je weet dat het elektrisch skateboard in zijn achteruit staat.

 

 

Verschillende batches Koowheel D3M

Er zijn verschillende generaties van de Koowheel D3M. De oude generatie heeft wat problemen gehad met de verbinding waardoor het rijden soms gevaarlijk was. Bij de nieuwe generatie heeft Koowheel alle eerdere problemen opgelost. Verder heeft de nieuwste generatie een accu capaciteit upgrade van 4300 mAh naar 5500 mAh gekregen en is de wattage van de motors van 250 naar 350 watt per stuk gegaan waardoor je nu totaal 700 watt aan kracht hebt in plaats van 500 watt. Wij verkopen zelf uitsluitend de nieuwste batch Koowheel D3M welke geen problemen meer heeft en een upgrade heeft gehad.

 

Heb je nog vragen of opmerkingen? Of wil je gewoon een proefrit maken? Neem dan contact met ons op!