Koowheel Kooboard VS. Koowheel D3M

  • Geplaatst op
  • Door Voltaboards
Koowheel Kooboard VS. Koowheel D3M

In deze blog worden de verschillen tussen het nieuwe en oudere model van Koowheel uitgelicht. Wij namen de proef op de som en hebben alle nieuwe verbeteringen en functies uitgetest. Wat maakt dit nieuwe model de Kooboard nou zo bijzonder?

Koowheel heeft kort geleden een nieuw model elektrisch skateboard uitgebracht, de Koowheel Kooboard. Koowheel hierdoor nu 2 verschillende modellen namelijk de Koowheel D3M en de Koowheel Kooboard. Bij dit nieuwe model zijn er op zeer veel punten verbeteringen doorgevoerd. Wij namen de proef op de som en hebben alle nieuwe verbeteringen en functies uitgetest. Hieronder bespreken we per onderdeel wat er veranderd is.

 

 

Motoren/wielen

Zoals jullie waarschijnlijk al weten zitten de motoren bij een Koowheel elektrisch skateboard verwerkt in de 2 achterste wielen. Het vermogen van deze 2 motoren (2x 350W) is bij het nieuwe model hetzelfde gebleven. De 2 motoren leveren ontzettend veel kracht waardoor deze warm worden. Het oude model van Koowheel had hierdoor nog wel eens last van oververhitting. Om dit probleem te verhelpen heeft Koowheel bij het nieuwe model luchtgaten voor luchtkoeling toegepast aan de buitenkant van de motoren. Hierdoor kan de warmte in de motor naar buiten waardoor deze afkoelt en geen last meer heeft van oververhitting. Verder is de grootte van de wielen ook toegenomen. De oude generatie heeft 90 mm wielen en de nieuwe generatie heeft 97 mm wielen. Door deze grotere wielen kun je hogere snelheden halen met het Koowheel Kooboard model. De snelheid welke wij via de GPS hebben geklokt met het oude model is 35km/u en met het nieuwe model maarliefst 40 km/u!

 

 

Afstandsbediening

Het Koowheel Kooboard elektrisch skateboard heeft daarnaast een compleet nieuwe afstandsbediening. Een van de grootste veranderingen is terug te zien in het design. Het design is zo aangepast dat de afstandsbediening nu nog beter in de hand ligt. Daarnaast is de joystick waarmee je gas geeft en remt verbeterd waardoor het gas geven en remmen nu nog soepeler gaat. Bij de nieuwe afstandsbediening is nu ook af te lezen hoeveel batterij je nog over hebt. De batterij indicatie is bij de het nieuwe model Koowheel dus niet meer te herleiden via de 4 bolletjes in het deck zelf maar via de afstandsbediening. Verder is de PCB van de afstandsbediening verbeterd waardoor je geen last meer hebt van disconnectie problemen en je dus lekker kunt blijven cruisen.

 

 

Moederbord

Bij het moederbord zijn ook verschillende verbeteringen doorgevoerd. Zo wordt er bij het nieuwe model Kooboard gebruik gemaakt van een DC oplaadpoort. Deze oplaadpoort voorkomt dat er kortsluiting kan ontstaan door het verkeerd aansluiten van de oplader. Daarnaast is de behuizing van het moederbord aan de buitenkant verstevigd en is de elektronica aan de binnenkant geseald met een speciale coating zodat alles op zijn plaats blijft en de kans op waterschade kleiner is.

 

 

Accu

Bij de accu is een kleine maar wel zeer belangrijke verbetering doorgevoerd. De nieuwe accu’s zijn voorzien van een beschermingsrubber welke voorkomt dat er water tussen de accu en het moederbord kan komen en er zo kortsluiting ontstaat. Verder is de capaciteit van de accu met 5500mah hetzelfde gebleven. Met deze accu haal je een actieradius tot 15 kilometer. Deze actieradius is door ons zelf getest met een GPS-tracker en geeft dus een realistisch beeld. Koowheel zelf geeft aan dat de actieradius 25-30 kilometer is maar dat is getest op een machine zonder dat er iemand op het board stond en dat geeft dus geen realistisch beeld.

 

 

 

Deck

Het deck zelf bestaat nog steeds uit 7-laags Canadees esdoorn hout maar het design van het deck is wel veranderd. Koowheel heeft ervoor gekozen om het nieuwe model elektrisch skateboard de black on black look te geven. Zo is het nieuwe deck ook aan de onderkant zwart en zijn alle andere onderdelen ook zwart. Dit geeft de Koowheel Kooboard de ultieme uitstraling.

 

 

 

 

Conclusie

De nieuwste generatie van het Koowheel Kooboard elektrisch skateboard is een ware verbetering op alle vlakken. Hij is veiliger, handiger en bovendien mooier:

- De snelheid is toegenomen tot 40 km/u.

- Geen last meer van disconnectie problemen afstandsbediening

- Geen overhitting meer van de motoren

- Meer waterbestendig gemaakt

- Verbeterd design

 

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen of suggesties? Neem dan contact met ons op!

 

 

Nieuwe generatie Koowheel Kooboard

Klik hier om naar de nieuwe generatie Koowheel Kooboard te gaan