How to: onderhoud lagers elektrisch skateboard

  • Geplaatst op
  • Door Voltaboards
How to: onderhoud lagers elektrisch skateboard

In deze blog leggen we uit hoe je de lagers van je elektrisch skateboard het beste kunt onderhouden.

Elk elektrisch skateboard heeft wiellagers welke verstopt zitten in de wielen en ervoor zorgen dat het wiel soepel blijft draaien. Omdat deze wiellagers gevoelig zijn voor vocht en zand is het belangrijk om deze regelmatig te onderhouden. Door regelmatig onderhoud te plegen zorg je ervoor dat het board soepel blijft rollen en de levensduur van de lagers wordt vergroot. Wanneer je lagers een schrapend geluid maken en slecht draaien is het noodzakelijk om direct onderhoud te plegen. Echter is het verstandiger om dit al eerder te doen zodat erger kan worden voorkomen. Begin dus vandaag nog met het onderhouden van je lagers!

 

 

Verschillende manieren om lagers te onderhouden

Er zijn 2 manieren om je lagers te onderhouden. Bij beide manieren worden de lagers gereinigd en gesmeerd. Er is een snelle manier en een uitgebreide manier voor onderhoud. De snelle manier is het meest eenvoudig en kost het minste tijd. De uitgebreide manier is een grondigere reiniging en kost daarom wat meer moeite en tijd. Wij raden aan om de snelle manier minstens 1x per maand te doen en de uitgebreide manier 1x in de 3 maanden. Zo zorg je ervoor dat je lagers altijd in topstaat zijn en je lekker kunt blijven rollen.

 

 

Snelle manier van lagers onderhouden

Voor het reinigen en smeren van de lagers op de snelle manier gebruik je Skanunu Bearing Cleaner & Lube. Dit onderhoudsmiddel heeft een dubbele werking, het reinigt en smeert de lagers tegelijk. Het reinigt alle onderdelen van het lager en brengt een beschermende laag aan die water en vuil afstoot. Daarnaast laat het een glijmiddel achter welke ervoor zorgt dat de lagers soepel blijven draaien. De werking is snel en effectief waardoor het ideaal is voor mensen die hun elektrisch skateboard dagelijks gebruiken en een snelle oplossing zoeken voor onderhoud.

 

Het aanbrengen van het onderhoudsmiddel kan direct op het lager waardoor het wiel en de lager shields er niet af hoeven. Breng een aantal druppels Skanunu Bearing Cleaner & Lube aan op elk lager en draait het wiel een aantal keer stevig rond. Breng vervolgens weer een aantal druppels aan op elk lager en draai het wiel weer een aantal keer stevig rond. 

 

 

 

Uitgebreide manier van lagers onderhouden

De allerbeste manier om je lagers te reinigen en te smeren is door het te doen op de uitgebreide manier. Hiervoor maak je gebruikt van de Oust Speed Clean Bearing Cleaner Set in combinatie met de Skanunu 100% lube. Deze manier van onderhoud kost wat meer tijd en moeite maar het resultaat is dan ook grondiger en beter. Bij deze manier worden de lagers uit het wiel gehaald, intensief gereinigd en gesmeerd. Met deze manier zorg je ervoor dat de levensduur van de lagers maximaal wordt benut.

 

Wat heb je hierbij nodig?

- Oust Speed Clean Bearing Cleaner Set

- Skanunu 100% Lube

- Schroevendraaier

- Stanley mes

- Papier

- Bakje

- Föhn

 

Stap 1) Haal het wiel eraf en duw met een schroevendraaier het lager voorzichtig uit het wiel.

 

Stap 2) Verwijder voorzichtig de lager shields met een stanleymes en leg ze in een bakje warm water.

Lagershields verwijderen

 

Stap 3) Plaats 2 lagers op het beginstuk van de Oust Speed Clean Bearing Set. Plaats vervolgens in beide lagers een verlengstuk en plaats daar weer 2 lagers op en sluit af met een beginstuk.

Lagers plaatsen in de constructie

 

Stap 4) Plaats de complete lager constructie in het potje en vul deze met het bijgeleverde reinigingsmiddel. Schud het potje nu gedurende 2 minuten en laat het reinigingsmiddel daarna 5 minuten inwerken.

 

Stap 5) Haal de lager constructie uit het potje en verwijder de lagers uit de constructie. Laat de lagers, spacers en lager shields drogen op papier. Wil je dit proces versnellen gebruik dan een föhn voor het drogen.

Lagers drogen op papier

 

Stap 6) Als de lagers droog zijn breng je verspreid over het lager 4 druppels Skanunu 100% Lube aan.

Skanunu 100% Lube aanbrengen

 

Stap 7) Plaats vervolgens de lager shields terug en monteer de lagers weer in de wielen.

Lager shields plaatsen

 

 

Conclusie

Het onderhouden van de lagers is zeer belangrijk voor de levensduur van de lagers en zorgt er daarnaast voor dat je elektrisch skateboard soepel blijft rollen.

Door gebruik te maken van de Skanunu Bearing Cleaner & Lube kun je op een eenvoudige en snelle manier de lagers reinigen en smeren. Wil je de lagers op de meest grondige en beste manier onderhouden dan raden we aan om gebruik te maken van Oust Speed Clean Bearing Cleaner Set en de Skanunu 100% Lube.