Evolve Bamboo GT

  • Geplaatst op
  • Door Voltaboards
Evolve Bamboo GT

In deze blog gaan we dieper in op de Evolve Bamboo GT. Wat kan dit board en wat zijn de specificaties?

De Evolve Bamboo GT wordt ook wel gezien als het instapmodel van Evolve. Dit is een wel heel krachtig en compleet instapmodel, met krachtige motoren, grote actieradius en strak uiterlijk. Het board kan zowel op verharde ondergronden als onverharde ondergronden rijden door gebruik te maken van verschillende type wielen.

 

 

 

Deck

Het deck van de Evolve Bamboo GT is gemaakt van esdoorn hout en bamboo. Esdoorn hout heeft als eigenschap zeer hard, sterk en buigzaam te zijn. Door gebruik te maken van dit materialen heeft het board een fijne flexibiliteit welke goed van pas komt tijdens een stads of plattelands rit. De flexibiliteit van de Evolve Bamboo GT biedt je over elk type ondergrond altijd de juiste vering en demping. Ritten over het strand, door de duinen of door het bos kunnen moeiteloos gemaakt worden.

 

 

 

Motoren

De 2 krachtige motoren van 1500watt per stuk, bieden je op elk moment voldoende trekkracht. Tijdens het rijden over een hoge grasheuvel met de all terrain banden, merk je hoe enorm krachtig de motoren zijn. Moeiteloos accelereer je over steile beklimmingen naar boven. Heuvels tot 25 procent kunnen moeiteloos genomen worden. De motoren zijn dus enorme krachtpatsers die je overal doorheen slepen. Doordat het board te berijden is in verschillende snelheidsstanden kan je op elk type ondergrond soepel accelereren en remmen.

 

 

Wielen

De Evolve Bamboo GT street wordt standaard geleverd met 83mm wielen. Deze wielen zijn geschikt om te rijden over verharde ondergronden. Ze bieden goede grip en zorgen er voor dat je goed aan het asfalt blijft plakken. Het board haalt een topsnelheid van 36 kilometer per uur en kan door middel van grotere straatwielen een topsnelheid van 46 kilometer per uur halen. De actieradius is tot 35 kilometer.

De Evolve Bamboo GT all terrain wordt geleverd met luchtbanden. De luchtbanden zorgen dat alle oneffenheden van het wegdek worden gefilterd. Over een klinkerweg rijden met een skateboard is nog nooit zo comfortabel gegaan als op een all terrain model van Evolve. Ook kan je over verharde zandpaden en duinpaden rijden. De topsnelheid is 36 kilometer per uur en de actieradius tot 20 kilometer.

Het grote voordeel van Evolve skateboards is dat je het board kan ombouwen naar een andere setup. Binnen 20 minuten bouw je een Evolve street version om tot een all terrain versie. Om een Evolve om te bouwen schaf je een conversion kit aan. Met de street conversion kit bouw je een all terrain variant om tot street version en met de all terrain conversion kit bouw je een street versionm om tot all terrain version. In een conversion kit zit elk onderdeel die nodig is om het board van setup te veranderen.

 

 

Conclusie

Ben je op zoek naar een Evolve skateboard met een goede flexibiliteit in het deck, licht in gewicht en een actieradius tot 35 kilometer met straatwielen en 20 kilometer met all terrain wielen? Dan is de Evolve Bamboo GT aan te raden!